Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a afirmat, marţi, că nu ştie ce va face anul viitor, după ce îşi va încheia mandatul. „Deocamdată sunt pensionar, dacă îmi închei mandatul”, a adăugat el.

Mugur Isărescu ocupă funcţia de guvernator al BNR din anul 1990. În 2014, el a primit, pentru cinci ani, un nou mandat pentru această funcţie.

„Am mai fost întrebat o dată în 2000, dacă nu câştig alegerile, ce voi face după aceea. Am zis că o să produc vin. Nu ştiu ce voi face. Deocamdată sunt pensionar, dacă îmi închei mandatul. O să vorbesc mai relaxat cu dumneavoastră. Deja am emoţii, nu ştiu ce o să scrieţi după”, a răspuns Guvernatorul.

Mandatul Guvernatorului expiră în luna septembrie 2019.

„Oricum, toamna viitoare expiră mandatul. Împlinesc 70 de ani şi e ca în profesorat, după 70 de ani nu se mai poate. Parlamentul, în înţelepciunea lui, va decide”, declara în luna mai, 2018, guvernatorul BNR.

 

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)