Guvernatorul BNR și-a făcut public venitul lunar, aceasta fiind echivalentul a 13.601 de euro. Guvernatorul a mai explicat că atunci când nu depui dosarul de pensie la Casa de Pensii nu poți încasa o pensie.

Salariul de guvernator este de 9.495 de euro net lunar, plus indemnizația de conducere de 4.105 de euro. În total, 13.601 de euro”, a anunțat Mugur Isărescu într-o conferință de presă. 

“Nu mi s-a calculat, nu mi s-a stabilit și prin urmare nu am încasat pensie. Nu s-a cumulat pensia cu salariul. 

“Conform Codului Muncii, incepand cu 1 iunie 2014, la implinirea varstei de 64 ani si 10 luni am indeplinit conditiile cumulative de munca si stagiu de pensionare, dar contractul meu de munca cu Banca Nationala a continuat pe baza deciziei Parlamentului de numire in functia de guvernator. Nu am depus cerere de pensie la Casa Teritoriala de pensii si, ca urmare, nu mi s-a calculat, nu mi s-a stabilit, nu am incasat pensia si nu s-a cumulat pensia cu salariul. Am considerat ca acesta este un gest normal si frumos sa nu incasez si pensia atata vreme cat incasez un salariu de la BNR. Pensia va intra in plata dupa depunerea acestui dosar si nu se plateste sub nicio forma retroactiv, indiferent cand are loc aceasta depunere a dosarului”, a explicat Isarescu.

Mugur Isărescu a ținut să spulbere astfel declarațiile absurde apărute în media, care vorbeau despre cumularea pensiei cu salariul, rezultând un venit lunar de 40.000 de euro.

Acesta a precizat ca in sedinta Consiliului de Administratie al BNR din 3 august s-a decis publicarea minutelor sedintelor de politica monetara si a veniturilor realizate de membrii CA al BN

“In multe banci centrale s-a accentuat si diversificat procesul de transparentizare si informare. In consecinta, Consiliul de Administratie al BNR a decis sa faca publice minutele sedintelor de politica monetara ale consiliului si nivelul de salarizare”, a mai anuntat Guvernatorul BNR.

In 2014, salariul guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, era de 10.000 de euro, iar cu indemnizația de la Consiliul de Administrație ajungea la 12.000 de euro.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)