Mustafa Tiftikcioğlu, CEO Garanti BBVA România

Banca Națională a României a avizat numirea lui Mustafa Tiftikcioğlu în funcția de CEO al Garanti BBVA România. Mustafa Tiftikcioğlu îl înlocuiește pe Ufuk Tandoğan, care își încheie mandatul, după 9 ani la conducerea băncii, se arată într-un comunicat de presă remis de instituția de credit.

Cu vastă experiență în Managementul Riscului de Credit Comercial și Corporate, precum și în Finanțare de Proiecte, Achiziții și Finanțari Structurate, Mustafa Tiftikcioğlu face parte din echipa Garanti BBVA Turcia (TGB) de aproape 20 de ani. Anterior, a condus Departamentul de Wholesale Risk din cadrul TGB, responsabil de gestionarea structurii de risc de credit, calitatea și performanța portofoliului corporate și evaluarea strategiilor de risc.

În calitate de CEO al Garanti BBVA România, Mustafa Tiftikcioğlu își propune să mențină indicatorii de performanță și risc ai băncii la niveluri ridicate, să asigure profitabilitatea și dezvoltarea portofoliului de clienți, să consolideze poziția în piață și să se concentreze pe sustenabilitate și banking responsabil, capitalizând pe expertiza Grupului BBVA în domeniu.

“Sunt onorat să accept această nouă misiune și să fac parte din următorul capitol al Garanti BBVA în România. Sistemul bancar se îndreaptă spre o nouă eră, alimentată de transformare digitală accelerată și de sustenabilitate. Am toată convingerea că alături de echipa dedicată de profesioniști ai băncii vom consolida activele, reputația și poziția pe piață a Garanti BBVA. Activitatea noastra este centrată pe clienți și vom continua să îi sprijinim pentru a-și realiza obiectivele și a-și îndeplini visurile”, a declarat Mustafa Tiftikcioğlu, CEO Garanti BBVA Romania.

Mustafa Tiftikcioğlu s-a născut în 1969 și are o diplomă de licență în inginerie industrială de la Universitatea Bogazici, Turcia. Totodată, deține un masterat în inginerie industrială, cu specializare în Analiza Deciziilor Economice, de la Georgia Institute of Tehnology, SUA.

Garanti BBVA România este una dintre cele mai sănătoase instituții financiare de pe piața locală, cu o calitate superioară a portofoliului de credite și o acoperire foarte bună a creditelor prin provizioane, susținute de o adecvare a capitalului ridicată. În ultimii zece ani, banca și-a mărit în mod constant și organic volumul activelor, depășind în prezent 2,2 miliarde euro.

Activă în România din 1998, Garanti BBVA este deținută de Garanti BBVA Turcia (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia, cu un volum total al activelor de 60 miliarde euro (la finalul lunii decembrie 2020), poziție de top pe toate liniile de business și peste 18 milioane de clienți. Acționarul majoritar al Garanti BBVA Turcia este grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), unul dintre cele mai importante grupuri financiare din lume, cu un volum total al activelor de peste 736 miliarde euro si peste 80 milioane clienți (la finalul lunii decembrie 2020).

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)