National Bank of Greece (NBG) trebuie sa se retraga din sud-estul Europei, inclusiv din Romania, si sa mentina doar operatiunile din Turcia, iar Piraeus Bank isi va restrange drastic activitatile din strainatate, potrivit planurilor aprobate in iulie de Comisia Europeana, potrivit Kathimerini, preluat de Mediafax.

Conform acestor planuri, NBG, care detine in Romania Banca Romaneasca, va pastra o participatie majoritara la banca Finansbank din Turcia, dar trebuie sa se retraga din toate celelalte tari din sud-estul Europei, printre care și Romania.

Planul de restructurare al Piraeus Bank prevede pentru sfarsitul anului 2017 un numar de maxim 870 de sucursale si pana la 15.350 de angajati in Grecia, precum si reducerea drastica a activitatilor din strainatate.

Valoarea activelor din strainatate ale Piraeus Bank trebuie sa fie redusa la 3,1 miliarde de euro pana in iunie 2018 sau sa fie vandute cu totul, cu exceptia anumitor combinatii (Cipru-Romania, Cipru-Bulgaria sau Bulgaria-Albania-Serbia).

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)