National Bank of Greece (NBG) va finaliza in februarie schimbul de actiuni pentru a cumpara rivala EFG Eurobank, a anuntat marti adjunctul presedintelui NBG, Petros Christodoulou, transmite Reuters. Tranzactia va duce la crearea celui mai mare grup bancar din Grecia. Christodoulou a declarat ca pana la 25% din sucursalele bancii din entitatea combinata ar putea fi restructurate in urma finalizarii tranzactiei.

Autoritatile de la Atena au acordat luni o aprobare conditionata pentru achizitionarea EFG Eurobank de catre NBG, care ofera 58 de actiuni noi pentru fiecare 100 de actiuni ale Eurobank.

National Bank of Greece a anuntat recent ca a inregistrat pierderi nete de 2,45 miliarde de euro in primele noua luni din 2012 si va avea nevoie de 9,7 miliarde de euro pentru recapitalizare, in timp ce Eurobank are nevoie de 5,8 miliarde de euro.

Institutiile elene de creditare sunt sub presiune pentru a se consolida si pentru a supravietui efectelor crizei care le-a lasat dependente de finantarile Bancii Centrale a Greciei.

Principalele banci din Grecia sunt prezente si pe piata din Romania: National Bank of Greece (NBG), care este actionar majoritar la Banca Romaneasca, EFG Eurobank, care controleaza Bancpost, Alpha Bank, Piraeus Bank si ATE Bank (fosta Mindbank).

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)