OTP Bank din Ungaria a convenit asupra unui acord de cumpărare a Bancii Românești din România de la Banca Națională a Greciei (NBG), au declarat vineri două surse cu cunoștințe despre acord.
Directorii băncii OTP au declarat public că au făcut o ofertă de preluare pentru Banca Românească, precum și pentru alte bănci din regiune, în timp ce încearcă să sporească prezența băncii în Europa Centrală.
“Există un acord: NBG va fi vândută către OTP”, a spus o sursă din Atena, citată de Reuters.
 
NBG intenționează să vândă mai multe active în Balcani, inclusiv operațiunile sale din România pentru a finaliza un plan de restructurare convenit cu autoritățile europene, a declarat directorul său executiv, pentru Reuters.
Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)