Banca elenă National Bank of Greece, prezentă şi pe piaţa noastră prin Banca Românescă, are de gând să vândă mai multe subsidiare în Europa de Sud-Est, inclusiv România, a declarat vineri directorul general de la NBG, Leonidas Fragkiadakis, într-un interviu acordat pentru Bloomberg.

“Vom demara un proces de vânzare concentrat pe subsidiarele din Europa de Sud-Est, în principal Bulgaria, Cipru, România şi Serbia. În acest an vor avea un profit modest. Cred că începând de anul următor vom vedea cum profitabilitatea se îmbunătăţeşte” a declarat Leonidas Fragkiadakis.

Grecii au trecut pe profit şi vor să-şi plătească datoriile

Grecii vor să ramburseze peste două miliarde de euro din ajutorul statului până la finele acestui an, cu condiţia obţinerii aprobărilor necesare din partea Mecanismul European de Supervizare Bancară (SSM).

În perioada ianuarie-septembrie 2016 NBG a raportat un profit de 26 milioane de euro, comparativ cu pierderi de 1,7 miliarde euro în perioada similară a anului trecut.

NBG caută să-şi vandă şi creditele neperformante

National Bank of Greece va lua în considerare vânzarea de credite neperformante numai după ce riscurile de ţară se vor reduce iar ofertele se vor îmbunătăţi.

“Purtăm în mod activ negocieri. Până la această dată nu există niciun acord pe care să pot să îl anunţ’ a declarat Leonidas Fragkiadakis. ‘Având în vedere primele de risc existente în prezent în Grecia, precum şi randamentele pe care le caută managerii externi, ar putea însemna preţuri nu prea atractive pentru noi ca să vindem” a adăugat Fragkiadakis.

Gabriela DINU

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)