Nextebank, banca detinuta de fondul de private equity Axxess Capital, care a achizitionat recent si o participatie majoritara la Banca Carpatica, isi schimba numele in Patria Bank, a anuntat Horia Manda, seful Axxess Capital. Intr-un interviu acordat portalului Wall-street.roManda afirma ca principalul obiectiv pe termen scurt al Nextebank vizeaza procesul de integrare al Carpatica, dupa obtinerea avizului de la Consiliul Concurentei pentru tranzactia de cumparare a pachetului majoritar de actiuni.

“Principala noastra preocupare acum este de a obtine acest aviz de la Consiliul Concurentei si de a putea incepe un plan de actiune pentru Banca Carpatica, care sa ne duca in scurt timp la propunerea catre actionarii celor doua entitati a unei fuziuni. Credem ca exista anumite sinergii intre cele doua entitati, care ne vor permite sa facem design-ul unei strategii de succes”, afirma Manda, care puncteaza ca in proiectul de crestere al entitatii rezultate se gandeste si la noi achizitii.

Anul trecut, Nextebank a preluat afacerile Patria Credit, o tranzactie care a vizat portofoliul de credite de aproximativ 63 milioane de euro si cei circa 10.000 de clienti activi, deschizand astfel calea spre patrunderea bancii pe segmentul finantarii afacerilor mici sii in zone in care marile banci nu sunt la fel de eficiente.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)