Andreas Treichl, seful Erste Group, considera ca are o echipa de management foarte puternica la BCR in noua formula condusa de cehul Tomas Spurny si spune ca imbunatatirea situatiei businessului din Romania este o prioritate pentru asigurarea cresterii actiunilor Erste pe bursa. “Odata ce situatia din Romania si Ungaria va fi mai buna si pe fondul mentinerii performantei bune din Austria, Cehia si Slovacia pretul actiunilor noastre ar trebui sa arate o reactie pozitiva puternica”, a declarat Treichl, citat de Ziarul Financiar.

In zona de retail, seful Erste se bazeaza pe readucerea la Bucuresti a cehului Martin Skopek ca vicepresedinte executiv al BCR care are misiunea sa optimizeze afacerile. “Este unul dintre cei mai importanti experti ai nostri pe retail. De-asta l-am trimis in Romania. El trebuie sa optimizeze businessul. Aceasta inseamna deschiderea de noi unitati si in acelasi timp inchiderea celor care nu sunt folosite de clienti. Nu as numi aceasta restructurare, ci focus pe client.” BCR si-a mentinut pana acum reteaua la 637 de unitati, insa din ce in ce mai multe banci se simt presate sa treaca la inchideri.

Cat priveste noua politica de creditare de la BCR, seful Erste spune, potrivit Ziarul Financiar, ca finantarile in valuta vor fi asigurate in continuare fara probleme pentru clientela corporate, in timp ce pentru segmentul de retail vor fi restranse la programul de credite ipotecare “Prima casa” si la clientii care au si venituri in euro. Alte amanunte despre obiectivele noilor sefi de la BCR sunt prezentate la www.zf.ro.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)