Tariful de prima la politele RCA va stagna sau va creste cu cel mult 5% in 2013, dupa trei ani in care preturile s-au mentinut la acelasi nivel, a declarat directorul general al Safety Broker de Asigurare, Viorel Vasile, potrivit Mediafax. “CSA anticipeaza ca tariful la RCA nu va creste si subscriu la aceasta estimare. Piata RCA este una a cumparatorului, care se uita la pret. Datorita dezvoltarii puternice a mediului online, constat cu suprindere ca pretul nu a crescut, ci chiar a scazut fata de anul precedent. De ce? Exista o morisca a preturilor. Azi exista un asigurator care ofera un pret mic la RCA, maine altul. Nu stiu daca este benefic, dar asta-i situatia, si in acest context castiga clientul”, a spus Vasile, prezent la o conferinta pe teme de specialitate.

El a adaugat ca este “total aberanta” situatia cu privire la dauna medie a asiguratorilor, care variaza intre 4.000 si 10.000 de lei.

“Situatia este intalnita dintr-un motiv foarte simplu: asiguratorii plimba clientii cateva saptamani pana se efectueaza constatarea si nu este normal. Apoi, in baza acestui document, unitatile de reparatii auto intocmesc un deviz, iar asiguratorul ii propune clientului o despagubire de 20-30% din totalul devizului. Ce poate face clientul cu aceasta suma? Din acest motiv aveam un ecart atat de mare al daunei medii intre asiguratori”, a spus Vasile.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)