Camera deputatilor a adoptat astazi “cererea de reexaminare a a Legii privind unele masuri pentru degrevarea instantelor judecatoresti, precum si pentru pregatirea punerii în aplicare a Legii nr.134/2010 privind Codul de procedura civila”. Ieri, Senatul a votat reexaminarea legii si votul iminent din Camera deputatilor este ultimul demers parlamentar pentru ca noul Cod de procedura civila sa fie aplicabil de la 1 februarie (vineri), conform calendarului.

Codul, marul discordiei intre banci si clienti

Legea pentru punerea in aplicare a Codului de procedura civila este de importanta majora pentru banci si clientii (consumatori) acestora, deoarece ar aduce modificari importante legii 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele încheiate intre profesionisti si consumatori.

 

Dupa ce proiectul de act normativ a fost votat în Parlament, legea va fi retrimisa la promulgare si va putea fi publicata în Monitorul Oficial.

Aceste lucruri trebuie sa se întample pana joi, astfel incat vineri sa intre in vigoare, conform promisiunilor Guvernului, care a mai amanat de doua ori intrarea în vigoare a noului Cod de procedura civila.

 

Ramane de vazut daca Codul Civil se va aplica in domeniul bancar, unde FMI se teme de un impact negativ puternic.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)