Presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), Radu Ghetea, a declarat ca bancile nu acorda un volum mai mare de credite, deoarece nu exista cerere solvabila, mai ales in randul persoanelor fizice. “Foarte multa lume spune ca nu exista un interes al bancilor pentru creditare. De fapt nu exista conditii pentru ca bancile sa acorde credite, pentru ca nu exista cerere solvabila. Cand aceasta cerere va deveni solvabila, am convingerea ca vom asista din nou la o competitie puternica, fie ca acea competitie se va numi creditarea pentru cofinantarea proiectelor cu accesare de fonduri europene, fie vom intensifica creditarea agriculturii”, a aratat Radu Ghetea.

Ele vor, noi nu putem!

“In ceea ce priveste persoanele fizice, nu exista cerere solvabila. Oamenii inca nu au acea siguranta care sa le permita sa se gandeasca intr-o perspectiva pe termen scurt de a accesa un credit, nu mai vorbesc pe termen lung . Oamenii asteapta in prezent. Iar asta se explica si prin faptul ca anul trecut a crescut economisirea, desi a fost un an de criza”, a mai spus presedintele ARB.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)