Afacerile Postei Romane vor continua sa scada si in 2013, insa operatorul vizeaza noi activitati, de la servicii financiar-bancare sau telefonie mobil, pana la brokerajul de asigurari. Ion Smeeianu, directorul general al Postei Romane, a declarat  ca managementul companiei si-a propus, prin elaborarea unei strategii, sa reduca pierderile de venituri prin intrarea Postei pe piata brokerajului de asigurari si zona serviciilor financiar-bancare.

“Avem o strategie pentru minimizarea reducerii veniturilor, care se bazeaza pe mentinerea actualilor clienti si pe atragerea de noi clienti. Vrem sa imbunatatim portofoliul de servicii si ne vom indrepta spre zona asigurarilor obligatorii de locuinte. Posta va deveni in scurt timp broker de asigurari si va intermedia, prin capilaritatea retelei, vanzarea acestor polite in zona mic urbana si rurala”, a spus Smeeianu.

El a aratat ca Posta intentioneaza sa lanseze servicii financiar-bancare in 2013, in parteneriat cu o banca sau prin intermediul unei banci proprii.

 

Insa, aceste proiecte nu sunt noi. Potrivit unui proiect de act normativ avansat de Ministerul Comunicaţiilor,in 2011, Posta Romana va infiinta doua noi societari comerciale, denumite “Banca Posta Romana” si “Asigurari Posta Romana”, anunta presa anul trecut. Minisrteul detine 75% din actiunile Postei.

Iata ce declara Valerian Vreme, ministrul de atunci:

“Prin acest demers, vrem sa fim mai transparenti, sa eliminam orice umbra de indoiala asupra managementului Postei Romane, care, daca ar fi ales sa colaboreze cu o banca sau alta, sau cu un broker de asigurare sau altul, ar fi fost suspectat ca facut-o din anumite motive cu banca X sau brokerul Y”, declara Vreme.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)