Agentia de evaluare financiara Fitch a retrogradat, vineri, cinci tari din zona euro, printre care Italia si Spania. Calificativul Italiei a fost scazut cu doua trepte, la “A-“, cel al Spaniei, cu doua trepte, la “A”, iar cel al Belgiei, cu o treapta, la “AA”, informeaza Mediafax. Ratingul Sloveniei a scazut cu doua trepte, la “A”, iar cel al Republicii Cipru cu o treapta, la “BBB-“.

Joia trecuta, la Madrid, Ed Parker, director in cadrul agentiei, anuntase ca Fitch ar putea cobori, cu una sau doua trepte, ratingurile a sase state din zona euro aflate in curs de evaluare, inclusiv Italia si Spania.

Fitch a retrogradat  in decembrie Belgia, Spania, Slovenia, Italia, Irlanda si Cipru sub evaluare cu perspectiva negativa.

La momentul respectiv, agentia considera ca zona euro nu mai poate gasi o solutie decisiva si completa pentru criza datoriilor de stat.

Standard & Poor’s (S&P) a retrogradat la randul ei recent ratingurile a noua tari din zona euro, printre care Franta, Austria, Italia si Spania.

Franta si Austria au ramas fara notele maxime AAA, fiind retrogtradate la AA+, iar alte trei tari cu rating triplu A, respectiv Olanda, Finlanda si Luxembourg, au primit perspectiva negativa.

Germania este singura tara neatinsa de raportul S&P, pastrandu-si ratingul AAA cu perspectiva stabila.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)