Consiliul Patronatelor Bancare din Romania (CPBR), organizatia patronala a sectorului bancar romanesc, a numit‐o pe Oana Petrescu in functia de Director Executiv. Oana Petrescu, care este si partener coordonator al practicii de consultanta a Deloitte in Romania, are o experienta de peste 20 de ani in sectorul bancar romanesc atat ca bancher cat si ca auditor si consultant. Anterior pozitiei sale la Deloitte, in perioada 2006‐2012, Oana Petrescu a fost vicepresedinte si membru al Comitetului Executiv al Bancii Comerciale Romane (BCR) iar din 2009 membru in Consiliul Director al Asociatiei Romane a Bancilor (ARB).

“Sectorul bancar trece printr‐o perioada cruciala de redefinire a relatiilor cu clientii pe baza de incredere si transparenta si de adaptare la noua complexitate a reglementarilor bancare locale si europene. Sunt onorata sa reprezint patronatul bancar in aceasta perioada de clarificare si reconstructie a sectorului bancar si mediului de afaceri romanesc,” a spus Oana Petrescu. “Cea mai mare provocare pentru bancile romanesti este sa restabileasca increderea in capacitatea lor de accelerare a cresterii economice si a bunastarii si sa explice importanta si rolul lor in economie si societate.”

“Oana cunoaste in detaliu atat provocarile sectorului bancar si obiectivele membrilor nostri, cat si agenda de consolidare institutionala a Romaniei. Suntem siguri ca, prin experienta, tactul si competenta sa, ea va avea o contributie importanta la dezvoltarea CPBR ca pilon solid pentru progresul Romaniei,” a declarat Steven van Groningen, Presedintele Consiliului Director al CPBR. “Sunt incantat ca Oana a acceptat sa coordoneze activitatea CPBR ca director executiv.”

 

Consiliul Director al CPBR a aprobat numirea Oanei Petrescu ca Director Executiv in sedinta sa din 6 martie a.c.

Infiintat la data de 28 aprilie 2014, Consiliul Patronatelor Bancare din Romania isi propune sa contribuie la cresterea increderii in sistemul bancar romanesc si la dezvoltarea economica a Romaniei, atat ca parte a dialogului tripartit <Guvern‐Patronat‐Sindicate> cat si prin ridicarea standardelor bancare ca baza a protectiei reale a consumatorilor.
Bancile membre ale CPBR sunt Banca Comerciala Romana, BRD  ‐  Groupe Societe Generale, Raiffeisen Bank, UniCredit‐Tiriac Bank, ING Bank Romania si Volksbank Romania. Cele sase banci care compun CPBR detin circa jumatate din totalul activelor bancare din sistem, angajatii acestora reprezentand peste o treime din totalul lucratorilor in sectorul bancar.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)