Bursa de Valori Bucuresti (BVB) informeaza ca Banca Transilvania a emis prima emisiune de obligatiuni care a fost admisa la tranzactionare pe Piata Reglementata la vedere a BVB. Obligatiunile vor putea fi tranzactionate incepand cu data de 6 iulie.

Caracteristicile acestei emisiuni sunt prezentate in tabelul de mai jos:

 

ISIN Data scadenta Maturitate (ani) Valoare nominala (EUR) Valoare totala (EUR) Rata anuala cupon (%)
ROTLVADBC023 28 iunie 2028 10 100.000 285.000.000 EURIBOR 6M + 3,75%

 

Banca Transilvania se claseaza pe pozitia a doua in topul bancilor din Romania, in functie de active.

Banca si-a inceput activitatea in 1994, in Cluj-Napoca. Compania si-a orientat la inceput activitatea spre sectorul IMM si, datorita cererii pietei, in scurt timp aceasta a inceput sa se dedice si domeniului retail. In anul 1997, Banca Transilvania a devenit prima institutie bancara din Romania care a fost cotata la Bursa de Valori Bucuresti. Strategia bancii este sustinuta de actionari puternici, precum: Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si IFC – divizia de investitii a Bancii Mondiale.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)