Mugur Isărescu, BNR

Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale, i-a depășit la capitolul încredere pe cei mai importanți lideri politici precum președintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă și preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, arată un sondaj realizat de IRES, potrivit Agerpres.

Aproape 40% dintre români au încredere în cel mai longeviv șef de bancă centrală din lume, Mugur Isărescu este guvernator al BNR din 1990. Acesta este un oficial discret, cu un discurs apăsat doar atunci când politicile economice o impun.

Studiul efectuat în perioada 7-12 decembrie relevă faptul că 39% dintre români au multă şi foarte multă încredere în guvernatorul Mugur Isărescu.

3 declarații cheie din 2022 prin care Guvernatorul a rămas în atenția publică

 

  1. Să bem un ceai de tei…

Mugur Isărescu invită la calm în discuțiile despre creșterea inflației: ”Să bem un ceai de tei! Eu l-am băut…”. Guvernatorul insistă că BNR ține lucrurile sub control

 2. Băncile au cam sărit calul cu Roborul…

Mugur Isărescu, cinci concluzii după prezentarea raportului asupra inflației: “Nu avem nicio apocalipsă”, “Băncile au cam sărit calul”, “Dacă omul economisește, nu mai consumă”, “Cursul rămâne stabil atât timp cât trebuie”, “Nu este o perioadă în care să neglijezi punga”

3. BNR călare pe situație

Mugur Isărescu și concluziile ce merită reținute după prezentarea raportului asupra inflației: Suntem călare pe situație, ducem inflatia in jos. Nu vom avea recesiune. Dobânzile ustură la pungă. Lăsăm cursului mai multă flexibilitate. Ati făcut ROBORUL o vedetă

 

În topul încrederii, pe următoarele locuri în clasament se află Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu. Potrivit IRES, 21% dintre persoane au afirmat că au foarte multă și multă încredere în președintele României și în liderul PSD. De asemenea, premierul Nicolae Ciucă a întrunit încrederea a 19%.

IRES: Românii au cea mai puțină încredere în politicieni

Cercetarea sociologică mai relevă că profesia sau ocupaţia care beneficiază de cea mai puţină încredere în rândul românilor este cea de politician. Doar 6% dintre cei intervievați au spus că au foarte mare încredere în oamenii politici.

Sondajul IRES arată că ocupația de polițist beneficiază de 41% încredere, iar cea de jurnalist – 44%.

La polul opus, de cea mai mare încredere se bucură profesiile de: pompier – 91%, specialist IT – 77% şi inginer – 69%, arată sursa citată.

Cei mai mulți oameni cred că România se îndreaptă într-o direcție greșită

Trei sferturi dintre români sunt de părere că direcția în care merge România, la final de 2022 este una greșită, în timp ce unul din 5 o apreciază ca fiind bună.

76% dintre românii intervievați în cadrul sondajului sunt de părere că lucrurile în România merg într-o direcție greşită, 22% afirmă contrariul, în timp ce 2% nu ştiu sau nu răspund.

De asemenea, 57% dintre intervievaţi spun că anul 2022 a fost mai prost ca anul trecut, pentru 23% a fost mai bun, iar pentru 20% anul acesta a fost la fel ca anul trecut.

Sondajul de opinie naţional a fost realizat de IRES, în perioada 07 – 12 decembrie 2022, pe un eşantion de 1.615 respondenţi, cu vârsta peste 18 ani, cu o marjă eroare ą 2,5%.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)