Credit Suisse (CSGN.S) este implicata intr-o noua ancheta pentru a determina daca clientii sai se sustrag platii taxelor, dupa un pont al procurorilor olandezi ce prevad despre zeci de mii de conturi suspecte, potrivit agentiei Reuters.

Perchezitiile au inceput joi, in Olanda, Marea Britanie, Germania, Franta si Australia, biroul olandez pentru urmarirea penala a infracțiuni financiare (FIOD) a declarat ca deja s-au efectuat doua arestari.

Procurorii olandezii declara ca „investigheaza zeci de persoane suspectate de frauda fiscala si spalare de bani“, adaugand ca suspectii au depus bani intr-o banca elvetiana, fara a face alte dezvaluiri.

Unele surse declara ca exista o investigatie privind fraude fiscale si activitati de spalare de bani asociate unei institutii financiare de impact global, iar sursele sustin ca ar fi vizate zeci de mii de conturi ale Credit Suisse.

Autoritatile fiscale britanice au declarat că au deschis o ancheta penala de evaziune fiscala si spalare de bani, suspecta fiind „o institutie financiara globala“.

Citeste integral AICI

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)