Nivelul de activitate al sistemului bancar este scazut iar creditarea trebuie relansata pentru ca exista lichiditate, spune Bogdan Olteanu, viceguvernator al Bancii Nationale a Romaniei, citat de Agerpres. “Sistemul bancar este bine capitalizat, are lichiditate, nivelul de activitate este scazut. Trebuie relansata creditarea. Asta presupune si o evolutie in economia reala, o evolutie si o adaptare a bancilor, trebuie sa se apropie unele de altele”, a spus Olteanu.

El a precizat ca nivelul dobanzilor va evolua in functie de evolutia pietei monetare.

“Exista lichiditate pe piata. Sigur ca nivelul dobanzilor va evolua in functie de evolutia pietei monetare. Vedem care va fi inflatia pe termen mediu si lung, care vor fi asteptarile inflationiste, evolutia economiei”, a aratat viceguvernatorul BNR.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)