OLX Group și ORESA anunță achiziționarea cu succes a KIWI Finance de către OLX Group, după ce tranzacția a primit acordul Consiliului Concurenței. KIWI Finance, cel mai mare broker de credite din România, este adăugat portofoliului local OLX Group, din care fac deja parte OLX, Storia.ro și Autovit.ro.

OLX Group devine unicul acționar al companiei, iar managementul brokerului de credite va rămâne neschimbat, Anca Bidian fiind în continuare CEO-ul KIWI Finance. Tranzacția reprezintă un pas important în evoluția OLX Group, prin adăugarea de servicii de finanțare la portofoliul de operațiuni pe care grupul îl are în România.

Cu ajutorul noului acționar, KIWI Finance își propune să accelereze transformarea digitală a companiei, păstrând aceleași obiective generale de creștere: extinderea geografică la nivel național, eficientizarea proceselor operaționale și extinderea rețelei de parteneri financiari cu care colaborează. KIWI Finance s-a bucurat de o peformanță solidă în primele zece luni ale acestui an, cu o creștere a cifrei de afaceri cu 19% față de aceeași perioadă a anului trecut. În următoarele luni, echipele de management ale OLX Group și KIWI Finance vor lucra îndeaproape pentru a identifica ariile comune de dezvoltare.

„Suntem bucuroși să anunțăm că tranzacția a fost încheiată cu succes și suntem siguri că avem alături partenerul ideal în această nouă călătorie. Achiziția KIWI Finance vine ca rezultat al încrederii OLX Group în perspectivele de creștere a pieței din România și privim cu multă încredere acest parteneriat, care ne va ajuta să dezvoltăm și să extindem serviciile oferite clienților noștri în zona de finanțare”, a declarat Monika Rudnicka, General Manager Real Estate Europe, OLX Group.

„Începem următoarea etapă în dezvoltarea serviciilor KIWI Finance cu accelerarea transformării digitale, dezvoltarea rețelei de brokeri și extinderea parteneriatelor bancare. Suntem foarte încrezători că OLX Group este cel mai bun partener în dezvoltarea brokerajului de credite din România. Cu industria bancară în proces de maturizare și clienți din ce în ce mai sofisticați, KIWI Finance se poziționează ca un integrator de soluții financiare atât pentru piața imobiliară, cât și pentru orice altă nevoie financiară. Creșterea cu 26% a creditelor intermediate de companie față de aceeași perioadă a anului trecut ne arată pe de o parte sustenabilitatea și atractivitatea pieței imobiliare din România și, pe de altă parte, consistența și puterea anticiclică a KIWI Finance într-un an atipic pentru omenire. Mulțumesc ORESA pentru 13 ani de parteneriat corect și de succes și începem să marcăm următorul stadiu de dezvoltare alături de un grup puternic și reprezentantiv – grupul OLX”, a declarat Anca Bidian, CEO KIWI Finance.

„Punctele forte ale KIWI Finance – rețeaua de brokeri, parteneriatele și colaborarea cu instituții financiare și cu dezvoltatori – vor putea fi consolidate de prezența online și competențele digitale ale Grupului OLX. Îi mulțumim CEO-ului Anca Bidian și echipei sale pentru munca extraordinară depusă în acești ani și le dorim succes în a duce KIWI Finance la următoarea etapă împreună cu noii acționari”, a declarat Cornel Marian, partener ORESA.

KIWI Finance este cel mai mare broker de credite din România, fondat de către Anca Bidian în 2003. În 2007, ORESA, fond de investiții suedez, a devenit acționarul principal al companiei. În cei 17 ani pe piață, KIWI Finance a intermediat credite de peste 1,35 miliarde EUR. În prezent, compania este activă în 35 de orașe din țară, unde colaborează cu peste 200 de brokeri pentru a găsi cele mai bune oferte de creditare pentru clienții săi.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)