Ömer Tetik, într-o ipostază inedită, în calitate de copilot al uui bolid de curse

Ömer Tetik, CEO-ul Băncii Transilvania, a acordat în exclusivitate un interviu pentru Magazin Olimpic, revista oficială a Comitetului Olimpic și Sportiv Român, povestind cum arată performanța prin ochii săi și care este legătura dintre banking și sport.

”Credem în puterea comunității, iar sportul unește oamenii. Banca Transilvania a început acum 28 de ani cu 13 oameni în echipă, iar azi este pe primul loc și cel mai mare finanțator al economiei. Drumul spre podium, spre medalie a depins foarte mult de faptul că noi cunoaștem România mai bine ca oricare altă bancă, că suntem banca din drumul spre casă. Că jucăm acasă, pe terenul nostru. „Cumpără de lângă tine” și „Cumpără de la o afacere mică” sunt două dintre inițiativele noastre pentru antreprenori. Noi, la BT, suntem cei mai mari suporteri ai antreprenorilor. Perioada pandemiei a fost un mod aparte să spunem Hai, România! și să mobilizăm oamenii ca să fim toți în aceeași echipă”, a subliniat șeful celei mai mari instituții de credit din România.

Ömer Tetik recunoaște că ”a fost greu să ajungem numărul 1 în banking, dar mai greu este să ne menținem. Este exact ca în viața sportivilor”. În opinia sa, succesul în banking ca și în sport depinde de participarea tuturor din echipă, fiecare cu experiența, cu specializarea, cu energia și cu antrenamentul lui. ”Individual, poate niciunul dintre noi nu suntem cei mai buni bancheri, dar împreună suntem cea mai bună bancă. Performăm dacă noi între noi colaborăm și ridicăm banca și performanța. Este la fel ca la un meci de fotbal, de exemplu. Ar putea o singură persoană să acopere tot terenul? Nu ar avea cum”, a punctat directorul general al Băncii Transilvania.

Pe de altă parte, Ömer Tetik este convins că spiritul de echipă și mentalitatea de campion se construiesc, se antrenează, iar ”dacă vrei să fii sus și să te menții trebuie să faci ceva în plus. În vârf se ajunge cucerind mai întâi alte vârfuri, mai mici. Iar odată ajuns sus, apare o altă provocare, poate mai mare: cum te menții acolo”.

”La fel de important este să ne respectăm coechipierii, adversarii și publicul. Cred că este aceeași rețetă pentru toți, important este să ținem cont și de călătorie, nu doar de destinație, chiar dacă performanța asta țintește, podiumul. Miza noastră este să fim instituția bancară care este cel mai aproape de clienți, să fim un exemplu pentru alte business-uri românești. Nu a fost o prioritate să fim cei mai mari în industrie. Așa e și la sportivi: nu neapărat cei mai iubiți sunt și primii”, a mai spus Ömer Tetik, în cadrul interviului, care poate fi citit AICI.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)