Banca Transilvania a primit reconfirmarea ratingului ‘BB-‘ cu perspectiva stabila pentru finantarile in valuta pe termen lung si ‘B’ pentru cele pe termen scurt din partea agentia de evaluare financiara Fitch Ratings, a anuntat, luni, Banca Transilvania. Conform Fitch si datelor financiare BT, banca are o capitalizare adecvata si un nivel confortabil al lichiditatilor.

“Atat rating-ul Fitch, cat si rezultatele bancii reflecta faptul ca Banca Transilvania are o strategie adecvata vremurilor. Avem o creditare prudenta, cu accent pe dispersia riscurilor si, in acelasi timp, o baza solida de depozite. In continuare, in 2014, dorim sa inregistram o crestere a veniturilor, sa avem procese eficientizate, volum crescut al operatiunilor si al vanzarilor”, a declarat Ömer Tetik, directorul general al Bancii Transilvania.

Factorii care au determinant reconfirmarea ratingului Bancii Transilvania au vizat baza stabila de depozite, profitabilitatea sustenabila a bancii, capacitatea interna de generare de capital, concentrarea scazuta a portofoliului de credite, cota redusa de credite in valuta si acoperirea adecvata cu provizioane a creditelor neperformante. ‘Rating-ul reflecta inca o data rolul major jucat de Banca Transilvania in sistemul bancar autohton’, precizeaza comunicatul remis de Banca Transilvania.

in prezent, rating-urile pentru Banca Transilvania sunt: rating confirmat la ‘BB-‘, cu perspectiva stabila pentru creditele in valuta, pe termen lung; rating confirmat la ‘B’ pentru imprumuturile in valuta pe termen scurt; ratingul de sprijin este confirmat la ‘3’; ratingul de viabilitate este confirmat la ‘BB-‘; plafonul ratingului de sprijin este confirmat la ‘BB-‘.

Banca Transilvania este cea mai mare institutie bancara cu capital privat majoritar romanesc.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)