Banca Transilvania, care a castigat de la inceputul crizei circa 2,5 puncte la cota de piata si continua sa-si surprinda competitorii cu rata scazuta de neperformante si cu profiturile raportate, nu are schelete in dulap si, in loc sa fie nevoita sa se concentreze pe restructurari de credite, are ca tinta principala cresterea businessului, afirma Omer Tetik, directorul general al Bancii Transilvania, citat de Ziarul Financiar.

„Nu avem schelete in dulap. O sa iasă la suprafata doar rezultate si mai bune. Cine ridica din spranceana nu se uita la faptul ca banca a continuat sa-si creasca portofoliul, ca s-a tinut departe de finantarile in valuta si nu s-a extins pe ipotecare, ca nu a venit cu sabloane din strainatate, ci cu produse croite pe nevoile locale. Oricum o banca la dimensiunea noastra, supravegheata de BNR, n-ar avea cum sa raporteze cifre cosmetizate“, spune, pentru Ziarul Financiar, noul sef de la Banca Transilvania.

Tanarul bancher recrutat in primavara de la conducerea Credit Europe Bank si care s-a angajat sa ridice cota de piata a Bancii Transilvania la peste 10% se bazeaza si pe echipa loiala si cu o cunoastere foarte buna a clientelei. Alte declaratii furnizate de Omer Tetik sunt disponibile pe www.zf.ro.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)