Emisiunea de obligațiuni în valoare de 285 milioane de euro, cu scadența la 10 ani, listată la bursă săptămâna trecută de Banca Transilvania s-a bucurat de un real succes in condițiile în care cumpărătorii sunt unele dintre cele mai mari instituții financiare.

Astfel, divizia IFC a Băncii Mondiale a mizat pe o investiție de 120 milioane de euro și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a optat pentru un plasament de 100 milioane de euro. Ceilalți investitori sunt European Fund For Southeast Europe (cu obligațiuni de 45 milioane euro) și Black Sea Trade and Development Bank și International Investment Bank  (cu obligațiuni de 10 milioane de euro fiecare).

Omer Tetik, CEO Banca Transilvania, a menționat că emisiunea de obligațiuni, care a permis atragerea acestor resurse în euro pe o scadență de 10 ani, la un cost Euribor la 6 luni + 3,75%, constituie pentru bancă un plus enorm, având posibilitatea de a acorda credite corporate pe termen lung cu dobânzi fixe și variabile, la costuri atractive pentru companiile românești.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)