Conform Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 55/2002, persoanele care detin caini de lupta si de atac sunt obligate sa incheie asigurari de raspundere civila pentru eventualele pagube produse de acestia. Pentru conformarea cu prevederile acestei Ordonante, OMNIASIG Vienna Insurance Group ofera polita de asigurare de raspundere civila a proprietarilor sau deţinatorilor de animale.

Caini periculosi care pot fi asiguraţi prin aceasta poliţa sunt:
· Categoria I: cainii de lupta si de atac, asimilaţi prin caracterele morfologice cu caini de tipul Pit Bull, Boerbull, Bandog si metisii lor.
· Categoria II: cainii din rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobanesc Caucazian, Cane Corso si metisii lor.

Se pot asigura prin poliţa si alte categorii de caini, decat cele de mai sus, precum si alte animale de casa si animale domestice (cabaline, bovine, ovine etc.).

Obiectul politei il constituie acoperirea daunelor cauzate terţilor, de fapta animalului aflat in proprietatea sau deţinerea asiguratului si pentru care acesta raspunde civil, conform legii, si in legatura cu care asiguratul a primit o plangere sau cerere scrisa de despagubire din partea pagubitului.

Riscurile asigurate prin aceasta polita sunt:
· deces sau vatamare corporala a persoanelor;
· ranirea sau uciderea altor animale;
· daune materiale cauzate bunurilor terţilor.

Limitele de raspundere (sumele asigurate) pentru care se poate incheia aceasta polita variaza intre 2.000 euro si 100.000 euro.

Tariful unei astfel de polite este foarte accesibil si se stabileste in funcţie de categoria de animale, limita de raspundere, fransiza si alte criterii specifice.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)