Omniasig VIG este compania ce a asigurat Scoala de Aviatie si care a anuntat ca isi va onora obligatiile care decurg din politele de asigurare pentru avionul implicat in accidentul din Apuseni.
“Ominiasig confirma faptul ca cele doua polite incheiate cu Scoala Superioara de Aviatie Civila pentru aeronava implicata in tragicul accident din 20 ianuarie sunt valide si in vigoare, fiind protejate prin reasigurare la reasiguratori de prestigiu de pe piata externa. Omniasig isi va onora obligatiile care decurg din contractele de asigurare, orice informatii contrare care au aparut in presa au caracter speculativ. Reprezentanti ai companiei au fost prezenti la locul accidentului, iar la nivelul companiei a fost constituita imediat o echipa de specialitti dedicata solutionarii acestui caz”, se arata intr-un comunicat al companiei.

Polita de raspundere civila fata de terti emisa de Omniasig acopera riscul de deces sau invaliditate totala permanenta in cazul pilotilor si pasagerilor pana la suma totala de 287.500 euro, potrivit datelor obtinute de Mediafax.

“Imediat ce vom primi documentele necesare, compania va instrumenta cu celeritate dosarele de dauna si isi va indeplini integral obligatiile contractuale”, se mai spune in comunicat.

Politele Omniasig au fost incheiate pentru perioada 13 mai 2013-12 mai 2014 si acopera toate cele 16 avioane si elicoptere ale Scolii Superioare de Aviatie Civila, care a platit 160.020 lei pentru cele doua contracte de asigurare.

Daunele provocate tertilor de prabusirea aeronavei Britten Norman Islander BN 2A-27 (indicativ YR-BNP) sunt acoperite de Omniasig pana la suma maxima de 8,05 milioane de euro. Suma asigurata in caz deces si invaliditate totala permanenta este de 287.500 euro pentru piloti si pasageri, in cazul unui zbor comercial. Aceasta suma se imparte la numarul persoanelor prezente la bordul aeronavei la momentul accidentului.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)