Orice ajutor oferit asociațiilor pentru a colecta aceste fonduri este un gest de responsabilitate.

Platforma redirectioneaza.ro, lansată acum trei ani de Code for Romania, cu sprijinul Patria Bank, a facilitat colectarea a peste 30.000 de formulare pentru mai mult de 2.000 de ONG-uri, fiind estimat că peste 3.5 milioane de lei au ajuns să facă bine pentru societatea civilă în această perioadă.

„Am construit redirectioneaza.ro pentru că societatea civilă are nevoie de instrumente digitale bune care să îi susțină activitatea. Redirectioneaza.ro simplifică mult efortul organizațiilor de a colecta formularele pentru redirecționarea a 3,5% din impozit. De asemenea, cei care vor să se asigure că pun contribuția lor la dispoziția unei cauze care îi reprezintă au aici la dispoziție o bază de date extinsă cu organizațiile din România, pentru a putea lua o decizie informată. Digitalizarea acestor procese înseamnă un câștig de timp, de resurse și acces pentru mai multe organizații la resurse care le pot sprijini activitatea. Oferind doar o semnătură și două minute din timpul lor, toți cei care doresc pot să dea putere unui ONG care să facă bine – și în numele lor – societății românești.” spune Olivia Vereha, COO și co-fondator Code for Romania.

Anul acesta, depunerea formularului 230 pentru redirecționarea a 3.5% din impozitul anual datorat se face până la data de 25 mai 2021. Începând de anul trecut se poate opta pentru redirecționarea pe doi ani. Procesul pe redirectioneaza.ro este foarte simplu și rapid: 1. alegi asociația, 2. completezi datele personale și domiciliul 3. Imprimi formularul și 4. îl trimiți prin poștă, cu scrisoare recomandată, către unitatea ANAF de care aparții sau îl trimiți prin curier sau poștă la adresa ONG-ului și se ocupă acesta de depunerea lui.

“Redirecționarea a 3.5% din impozitul pe venit este un exercițiu de normalitate pe care ne-am dori să îl facă fiecare cetățean. În fiecare an, oamenii pot prelua controlul unei părți din impozit și decide efectiv unde să facă bine. De cealaltă parte, orice ajutor oferit asociațiilor pentru a colecta aceste fonduri este un gest de responsabilitate. Și redirectioneaza.ro vine să susțină concret puterea de a face bine și să scurteze timpii în care contribuția fiecăruia ajunge acolo unde produce impact” menționează Ștefania Cristescu, Director de Marketing și Comunicare la Patria Bank, intr-un comunicat de presă.

Patria Bank susține eforturile de întărire a societății civile și contribuie activ cu suport financiar, promovare și produse dedicate segmentului – a se vedea contul Patria ONG – , fiind totodată un partener de promovare și de conversație pentru popularizarea faptelor bune și impactului pe care acțiunile civice le aduc în societate. Pe blogul Patria Bank – www.patriabank.ro/blog – încep conversații cu antreprenori sociali și cu ONG-uri despre cauze și inițiative de bine și, prin Patria Credit IFN SA, banca susține și se implică în crearea și lansarea primei instituții financiare nebancare care va facilita finanțarea afacerilor cu impact social din România – AFIN – Instituția de finanțare alternativă din România dedicată sectorului de economie socială.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)