Orice companie trebuie sa-si gestioneze lichiditatile intr-un mod cat mai eficient. Acest aspect implica optimizarea fluxurilor de numerar, prin corelarea termenelor de incasare cu a celor de plata, astfel incat nevoia de creditare sa fie cat mai redusa.

Prin gestiunea fluxurilor de numerar, Bancpost ofera un pachet de produse si servicii prin care clientii au posibilitatea de a-si asigura atat plata facturilor, cat si incasarea creantelor la timp. Pentru a propune solutia optima unei companii, specialistul corporate transaction banking trebuie sa inteleaga exact activitatea zilnica a companiei, precum si infrastructura IT de care aceasta dispune. Un astfel parteneriat se construieste printr-un dialog permanent intre banca si companie.

Avem in portofoliu o gama de produse si servicii care acopera necesitati variate: de la solutiile simple de plata prin mijloace electronice (Fastbanking, POS, carduri, Fast Vama), la gestiunea incasarilor (prin colectarea creantelor, a numerarului, gestiunea conturilor din trezorerie) si pana la solutii care sa permita eficientizarea activitatii proprii a companiei (e-factur@, procese de reconciliere automata) sau gestionarea riscurilor asociate activitatilor de import-export (Incasso, Acreditive, Scrisori de Garantie).

In ceea ce priveste domeniul de activitate, solutiile Bancpost acopera activitatile de productie, distributie si servicii destinate atat pietei interne, cat si pietelor externe.

Va oferim consultanta de specialitate pentru derularea in conditii optime a activitatilor de import si export, iar pentru acoperirea nevoilor de finantare generate de aceste activitati, va punem la dispozitie programele pe care le derulam in parteneriat cu institutiile financiare internationale (IFC, BERD, BEI) sau produse specifice de finantare a creantelor (Factoring Intern si International, Scontare de acreditive).

Vom reveni, in articolele viitoare, cu exemple detaliate, in care vom pleca de la o nevoie specifica a clientului, vom prezenta solutia optima si avantajele de care ar beneficia compania utilizand aceasta solutie. Pana atunci, pentru orice intrebare, va stam la dispozitie fie prin reteaua noastra de Centre de Afaceri Bancpost, fie prin echipa noastra CTB din Centrala Bancpost.

Analiza realizata de
Ela Breazu
Director Executiv Corporate Transaction Banking, Bancpost

www.atelieredeidei.ro

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)