Dupa ce anul trecut compania Orange anunta ca va lansa o banca digitala, operatorul francez anunta ca noua entitate – Orange Bank – va fi lansata in primavara anului 2017. Targhetul Orange Bank : o entitate noua, “100% banca digitala”, care poate efectua toate tranzactiile financiare de pe un dispozitiv mobil.

Intr-un document intern, din iunie 2016, noua banca digitala propune tinerilor (pe care vrea sa-i cucereasca iremedial) produse simple si rapide: cont curent, de economii, credite de consum si asigurari prin partenerul sau bancar Groupama Banque.

Potrivit surselor citate de cotidianul francez Les Echos, Orange Bank va lansa credite ipotecare in a doua etapa.

Orange Bank se va adresa tinerilor.

Oferta Orange Bank vizeaza credite de consum pentru a finanta inclusiv achizitionarea de smartphone-uri fara angajament. Operatorul va fi in masura sa ofere oferte cu reduceri in cazul in care clientul subscrie atat pentru un produs bancar cat si pentru un produs de asigurare.

Aceasta oferta va fi disponibila in retelele Groupama si GAN, sub marca Orange Bank in magazinele operatorului de telefonie.

Initial, 140 de magazine Orange vor oferi abonamente.

Orange Bank vizeaza 2 milioane de clienti in primi zece ani. Pentru comparație, ING Direct a avut nevoie de peste cincisprezece ani pentru a colecta 1 milion de clienti persoane fizice, doar 350.000 de conturi curente.

Grupul francez de telecomunicatii Orange a preluat o participatie majoritara de 65% din actiunile bancii franceze Groupama Banque, care va forma o noua entitate denumita Orange Bank.  Compania a creat Orange Bank, a carei lansare este planificata pentru inceputul anului 2017, in Franta, urmand apoi sa atace si alte piete europene, cum ar fi Spania sau Belgia.

 

SURSA

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)