OTP Asset Management anunta lansarea primului fond deschis de investitii in obligatiuni denominat in USD din tara, OTP Dollar Bond.

Strategia de investitii este orientata catre maximizarea randamentului pentru investitori, prin cresterea de capital si a veniturilor activelor fondului, tinand cont de conditiile de diversificare si lichiditate impuse de piata. Astfel, activele investitorilor vor fi directionate in principal in instrumente cu venit fix – titluri de stat, obligatiuni de stat, municipale, corporative, emise cu precadere de entitati din Europa Centrala si de Est, precum si in depozite bancare si alte instrumente ale pietei monetare. Fondul nu va investi in acţiuni.

OTP Asset Management poate utiliza instrumente financiare derivate pentru acoperirea riscului valutar si a riscului de dobanda, cat si pentru realizarea obiectivelor investitionale ale fondului.

Fondul se adreseaza cu precadere investitorilor retail si clientilor institutionali care intentioneaza sa efectueze plasamente pe un orizont de timp mai mare de 9-12 luni. Valoarea minima a investitiei in OTP Dollar Bond este de numai 50 USD.

“Piata devine din ce in ce mai sofisticata, iar investitorii urmeaza aceeasi tendinta. Au nevoi si asteptari clar definite, diversificate si cunosc mecanismele pietelor de capital. De aceea, am considerat ca este momentul ca OTP Asset Management sa adauge in portofoliu un nou fond de investitii, cu randament atractiv si conditii flexibile”, a declarant Dan Popovici, Director General OTP Asset Management Romȃnia.

Comisionele de subscriere si de rascumparare practicate pentru OTP Dollar Bond sunt zero.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)