OTP Bank se afla pe primul loc in topul celor mai solide banci cu subsidiare sau sucursale in Romania, in privinta capitalizarii, conform datelor prezentate de Autoritatea Bancara Europeana, in cadrul unui exercițiu de transparenta la nivel european.

Rata de solvabilitate a OTP Bank, calculata conform standardelor ABE (rata capitalului de baza de rang 1 – Core Tier 1 Ratio) este de 15,4%, cea mai mare in randul bancilor prezente in Romȃnia. Potrivit aceluiasi raport, solvabilitatea medie a bancilor incluse in top este de 11,5%.

“OTP Group si-a asumat un angajament solid pe piata romaneasca, iar poziția noastra in clasamentul realizat de Autoritatea Bancara Europeana confirma din plin acest lucru. Dovedim inca o data ca suntem un partener solid, stabil si de incredere pentru clientii noștri din Romania si ca planurile privind dezvoltarea noastra pe piata financiar-bancara locala se extind pe un orizont de timp indelungat”, declara László Diósi, CEO OTP Bank Romania.

In ceea ce privește indicatorul care reflecta ponderea unui imprumut raportat la valoarea garantiei, OTP Bank a demonstrat una dintre cele mai mari prudențe in privinta riscului.

Conform datelor furnizate de 64 de banci pentru realizarea Testului de Transparența de catre Autoritatea Bancara Europeana, capitalul de baza de Rang 1 din sectorul bancar al Uniunii Europene a continuat sa fie majorat cu aproximativ 80 de miliarde de euro intre decembrie 2011 și iunie 2013. Combinat cu o reducere de mai mult de 800 miliarde de euro a activelor ponderate la risc, rata capitalului de Rang 1 s-a imbunatațit de la 10% la 11,7%.

Bancile din Uniunea Europeana au expuneri in sectorul companiilor (32%), retail (31%) si sectorul guvernamental (19%).

 

Citeste aici

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)