OTP Bank Romȃnia anunta lansarea propriei fundatii, “Dreptul la Educatie”, ce sustine si promoveaza o atitudine financiara responsabila in randul liceenilor. Fundatia „Dreptul la Educatie” este sustinuta atat de catre OTP Group si subsidiara locala, OTP Bank Romȃnia, cat si de Fundatia grupului, Fáy András din Ungaria, cu o traditie de peste 20 de ani.

Fundatia “Dreptul la Educatie”, prin brandul educational OK Center, urmarește dezvoltarea aptitudinilor financiare, economice si manageriale in randul liceenilor. In cadrul modulelor de training, sunt prezentate concepte economice si financiare de baza, intr-un limbaj adaptat varstei elevilor, pe baza unei metodologii nonformale, in limba engleza. Trainingurile sunt sustinute la nivel national, pe parcursul intregului an. Programele OK Center ale Fundatiei “Dreptul la educatie” sunt gratuite.

Atat metodologia, cat si curriculum-ul sunt adaptate permanent la tendintele actuale si nevoile grupului tinta. Metodele pedagogice utilizate se bazeaza pe interactiune si reunesc concepte din psihologie, comunicare si marketing. Toate programele constau in module de 4-6 ore. Numarul acestora depinde de continut si de abordarile metodologice folosite de traineri.

„Tinerii au nevoie sa invete care este valoarea banilor si modul in care resursele financiare pot lucra in sprijinul lor. Contextul economic si studiile recente releva un nivel de educatie financiara sub medie, in Romania, ceea ce valideaza necesitatea dezvoltarii educatiei financiare a noii generatii. Este o misiune pe care avem datoria sa ne-o asumam cu totii.” László Diósi – CEO, OTP Bank Romania si Presedinte al Fundatiei Dreptul la Educatie.

De-a lungul celor 10 ani de prezenta in Romania, OTP Bank a lasat o amprenta importanta in sustinerea educatiei. Un exemplu este campania „Dreptul de a Citi”. Pe parcursul celor patru ani de campanie, OTP Bank Romȃnia a redat dreptul de a citi unui numar de peste 31.000 de copii, din 165 de scoli rurale, prin donarea a peste 103.000 carti. OTP Bank Romania va continua sa investeasca in proiecte sociale, si, in mod special, prin intermediul Fundatiei nou lansate, in proiecte din sfera educatiei.

OTP Bank Romania, subsidiara a OTP Bank, cel mai mare grup bancar independent din Europa Centrala si de Est, este un furnizor integrat si auto-finantat de servicii financiare. Cu o abordare definita prin responsabilitate, angajament si profesionalism, OTP Bank Romania intelege nevoile clientilor si contextul actual al pietei si este un partener de incredere in furnizarea de servicii financiare.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)