OTP Group si-a anuntat rezultatele financiare pe primul trimestru din 2014. Conform raportului original depus la Bursa de Valori din Budapesta, OTP Bank Romania a inregistrat un profit ajustat dupa impozitare de 14.9 milioane RON, cel mai bun rezultat din trimestrul al doilea al anului 2011 pana in prezent.

Imbunataţirea semnificativa a rezultatelor faţa de trimestrul precedent este datorata in principal cresterii veniturilor bancii, concomitent cu mentinerea costurilor sub control si scaderea costului riscurilor. De asemenea, profitul operaţional s-a dublat de la un an la altul si a inregistrat o crestere de 20% de la un trimestru la altul, ajungȃnd la valoarea actuala de 36.6 milioane RON.

Potrivit raportului depus la Bursa de Valori din Budapesta, subsidiara din Romania a OTP Group a incheiat primul trimestru cu active totale in valoare de 6.501 milioane RON.

Datorita campaniilor la creditele de nevoi personale si a evoluţiei treptate a canalelor de vanzari, volumul creditelor acordate persoanelor fizice si IMM-urilor a atins cifra de 4.713 milioane RON, marcand o crestere de 2% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Volumul agregat al creditelor pentru companiile mari a crescut cu 4% de la un an la altul, atingand la valoarea de 1.380 milioane RON.

Succesul colectarii depozitelor retail s-a tradus printr-o extindere a volumelor cu 6% fata de finalul lui 2013 şi cu 2% fata de aceeaşi perioada a anului trecut, atingand cifra de 2.284 milioane RON.

Veniturile nete ale OTP Group, ajustate la efectul cursului de schimb valutar, insumeaza 35.3 miliarde HUF, marcand astfel o imbunatatire a venitului operational.

La nivelul grupului, cele mai bune rezultate au fost inregistrate de sucursalele din Romania si Serbia, care au inregistrat cea mai dinamica crestere a profitului, atingand cifra de 1 miliard HUF (14.9 milioane RON), respectiv 136 milioane HUF. Cu exceptia subsidiarelor din Ucraina si Rusia, toate celelalte subsidiare ale OTP Group au inregistrat profit in primul trimestru din 2014.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)