Sándor Csányi, Președinte-CEO al grupului OTP din Ungaria, a vorbit astăzi, la prezentarea rezultatelor financiare pe 2017, despre situaţia tranzacţiei de achiziţie a Băncii Româneşti (subsidiara National Bank of Greece din ţara noastră) subliniind că “are o presimţire rea” cu privire la reuşita acestui demers.

Publicaţia online www.bankingnews.ro a publicat încă de toamna trecută un material în care a prezentat problemele pe care le întâmpină tranzacţia OTP Bank – Banca Românească, motiv pentru care BNR nu a dat undă verde preluării băncii greceşti. (EXCLUSIV. Tranzacția OTP Bank – Banca Românească este în stand-by. Banca Națională a României nu a autorizat dosarul de preluare a băncii grecești)

OTP Bank dorește să se extindă în România, a menţionat Sándor Csányi. “OTP a semnat deja o achiziție acolo. Directorul general adjunct László Wolf se află în România acum, negociind, dar unele probleme rămân în continuare nerezolvate”, a mai dezvăluit oficialul instituţiei de credit ungare.

Pe de altă parte, referindu-se la planurile de achiziţie ale OTP Bank în zonă, Sándor Csányi a reiterat dorinţa băncii de a-şi intensifica prezenţa în ţările în care activează deja. “Două țări noi se află în centrul atenției OTP”, a spus Csányi, adăugând în glumă că este vorba despre mult mai mult decât a fi în centrul atenției.

Totodată, şeful OTP Bank a precizat că banca a căutat o oportunitate de achiziție în Slovacia de ani de zile, dar trei sau patru bănci guvernează 90% din piață acolo și nu este uşor să cumperi instituţii de credit.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)