OTP Bank Romania, membra a OTP Group, anunta finalizarea achizitiei in procent de 100% a actiunilor Millennium Bank Romania, in urma tranzactiei in valoare de 39 milioane de euro. Astfel, Millennium Bank Romania, fosta membra a Banco Comercial Português, face acum parte din OTP Group in Romania. Ca urmare a achizitiei, cota de piata a OTP Bank Romania va ajunge la aproximativ 2%, iar banca rezultata in urma fuziunii va urca pe locul 13 in clasamentul bancilor prezente in Romania.

„Achizitia Millennium Bank Romania este un moment cheie in istoria OTP Bank Romania, care ne apropie tot mai mult de obiectivul nostru strategic pe termen mediu, acela de a ne clasa printre primele 10 banci din Romania. Cred cu tarie ca achizitia Millennium Bank Romania reprezinta un pas inainte in evolutia noastra, care ne consolideaza prezenta pe piata locala si pozitia de furnizor solid si stabil de servicii financiare universale”, a declarat László Diósi, CEO, OTP Bank Romania.

Millennium Bank Romania are aproximativ 80 de mii de clienti. Reteaua sa cuprinde 56 de unitati si 58 de ATM-uri, cu o concentrare ridicata in Bucuresti. Ca urmare a achizitiei, OTP Bank Romania va avea aproximativ 400 de mii de clienti si o retea de 140 de sucursale si 180 de ATM-uri.

“Obiectivul nostru strategic este de a ne extinde cota de piata in tarile in care suntem prezenti. Romania a fost intotdeauna o piata importanta pentru noi. De la intrarea noastra pe piata locala, in urma cu peste zece ani, am crescut organic. Aceasta achizitie se incadreaza foarte bine in strategia noastra de crestere si ne consolideaza pozitia pe piata locala, drept unul dintre cel mai stabile grupuri financiare din regiune, cu o capitalizare foarte solida si o lichiditate remarcabila”, a declarat László Wolf, Deputy CEO al OTP Bank.

Odata cu finalizarea achizitiei, OTP Bank Romania va demara un proces firesc de integrare. Echipa bancii va continua sa furnizeze solutii simple si eficiente clientilor persoane fizice si juridice ai ambelor banci. OTP Bank Romania urmareste sa asigure o tranzitie lina pentru clientii Millennium Bank Romania, in conformitate cu preocuparea sa continua de a livra produse si servicii de inalta calitate, care a stat la baza activitatii bancii inca de la infiintarea sa. Ne asteptam ca procesul de integrare sa fie finalizat in decurs de 1 an.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)