Roxana Hidan, Director General Adjunct, Coordonator al Diviziei de Afaceri, OTP Bank România

OTP Bank România se alătură Programului IMM Prod, implementat de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, susținând astfel activ industrializarea economiei prin asigurarea lichidităților și finanțarea investițiilor realizate de către întreprinderile mici și mijlocii, inclusiv startup-uri, din zona urbană.

IMM-urile eligibile pot astfel obține garanții de stat de până la 90% din valoarea finanțărilor solicitate pentru finanțarea capitalului de lucru și a investițiilor pentru: încurajarea producției autohtone de bunuri de larg consum; reconversia de la intermediere la producție; digitalizarea activității sau îmbunătățirea standardelor de mediu, inclusiv îmbunătățirea eficienței energetice în cadrul proceselor de producție.

”Mă bucur că antreprenorii au la dispoziție o paletă diversificată de programe dezvoltate atât intern, cât și de către stat, prin intermediul Fondurilor de Garantare, adaptate nevoilor lor. Este dovada clară că înțelegem aportul incontestabil al IMM-urilor în societatea românească. În ceea ce privește Programul IMM Prod, cred că poate avea un rol esențial în planul ambițios de a transforma economia noastră de consum într-una de producție. Având în vedere experiența noastră în cadrul Programului IMM Invest și Subprogramului AGRO IMM Invest, am convingerea că vom demonstra și de această dată că suntem parteneri care depășesc în mod pozitiv așteptările”, a declarat Roxana Hidan, Director General Adjunct, Coordonator al Diviziei de Afaceri, OTP Bank România.

Pe lângă garanții de stat de până la 90% din valoarea creditelor acordate, în cadrul Programului IMM Prod, clienții beneficiază de avantaje, precum: ajutor de stat care acoperă integral valoarea comisionului de risc și a celui de administrare pe toată perioada de valabilitate a garanției, dobândă subvenționată pe o perioadă de maximum 24 de luni, în condițiile prevăzute de legislația specifică, precum și de o componentă neramburasabilă până la maximum 10% din valoarea finanțării garantate. Cei interesați pot accesa credite în valoare de maximum 10 milioane lei pentru proiecte de investiții, respectiv 5 milioane pentru capital de lucru, în condiții de cost avantajoase, pentru o gamă diversificata de cheltuieli eligibile.

IMM-urile care doresc să aplice pentru credite acordate în cadrul Programului IMM Prod se pot înscrie online în aplicaţia online disponibilă pe site-ul www.imminvest.ro la secțiunea immprod, în momentul deschiderii opțiunii de înscriere și pot opta pentru OTP Bank România ca bancă parteneră.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)