Sediu OTP Bank

Astăzi a avut loc o serie de atacuri de tip Distributed Denial of Service (DDoS) asupra unor site-uri ce aparţin unor instituţii publice din România, dar şi asupra unor organizaţii financiare precum site-ul băncii OTP Bank. La această oră site-ul băncii funcționează, iar clienții băncii pot accesa informațiile de interes.

La cererea BankingNews, OTP Bank a făcut precizări despre problemele întâmpinate in această dimineață. Potrivit băncii, nu au fost probleme privind informații confindențiale sau datele clienților. “Website-ul OTP Bank România a fost indisponibil pentru o perioadă foarte scurtă de timp, la această ora fiind funcțional. Site-ul otpbank.ro găzduiește doar informații publice, astfel nu au fost vizate informații confindențiale sau date ale clienților.

Infrastructura băncii nu a făcut obiectul acestui atac, nu a fost afectată în niciun fel, în niciun moment, operațiunile decurgând normal. Echipa de experți a OTP Bank România dă dovadă permanentă de vigilență, iar monitorizarea securității, răspunsurile prompte la eventuale incidente și protejarea datelor și a informațiilor private reprezintă o prioritate pentru bancă”.

SRI. Atatc cibernetic din afara Romaniei. Site-urile vizate au fost copleșite de cereri și atfel nu au putut fi accesate de clienți

În urma investigaţiilor realizate de Centrul Naţional CYBERINT din cadrul Serviciului Român de Informaţii s-a stabilit că atacatorii cibernetici au utilizat echipamente de reţea din afara României. Atacatorii au preluat controlul asupra echipamentelor în cauză prin exploatarea de vulnerabilităţi de securitate cibernetică, respectiv a lipsei unor măsuri de securitate cibernetică şi le-au utilizat ca vector de atac asupra site-urilor din România, transmite sursa citată.

Atacul cibernetic produs vineri dimineaţa asupra mai multor site-uri ce aparţin unor instituţii publice şi organizaţii private din România a fost revendicat de gruparea de criminalitate cibernetică Killnet şi este justificat de aceştia prin faptul că statul român sprijină Ucraina în conflictul militar cu Rusia, a transmis Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC).

“Astăzi a avut loc o serie de atacuri de tip Distributed Denial of Service (DDoS) asupra unor site-uri care aparţin unor instituţii publice şi organizaţii private din România. Site-urile gov.ro, mapn.ro, politiadefrontiera.ro, cfrcalatori.ro, respectiv otpbank.ro au fost ţintite de atacatori care au avut ca obiectiv indisponibilizarea acestor servicii online prin supraîncărcarea acestor site-uri cu trafic masiv din surse multiple. Atacul a fost revendicat de gruparea de criminalitate cibernetică Killnet pe un canal de comunicare de pe Telegram şi este justificat de aceştia prin faptul că statul român sprijină Ucraina în conflictul militar cu Rusia. Specialiştii Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) colaborează cu instituţiile abilitate pentru investigarea acestor incidente de securitate cibernetică”, a menţionat instituţia.

Tot în această lună, gruparea KILLNET a lansat atacuri DDoS asupra site-urilor unor instituţii din state precum SUA, Estonia, Polonia, Cehia, dar şi asupra site-urilor NATO.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)