Băncile din România și-au schimbat recent politica în privința avansului necesar pentru accesarea creditelor ipotecare, ca urmare a modificărilor legislative din ultimul an. În plus, piaţa locală de credite ipotecare a fost influenţată și de incertudinile privind programul Prima Casă. Cu toate acestea, analizând evoluţia economiei și a pieţelor imobiliare, reprezentanții OTP Bank România sunt de părere că, pe termen mediu și lung, piața creditelor ipotecare va avea o evoluție pozitivă.

„Economia României se află într-un nou ciclu de expansiune, înregistrând o creștere puternică a PIB-lui, în timp ce vulnerabilitatea sa externă s-a redus considerabil, de la criza financiară din 2008. În același timp, salariile medii indică tendințe de creștere, care, împreună cu corecțiile anterioare ale prețurilor din pieţele imobiliare, reușesc să facă mai accesibilă achiziția de noi imobile pentru persoanele fizice. În plus, datele la nivelul Uniunii Europene, cu privire la condițiile de locuit, relevă necesitatea unor noi locuințe în România. Aşadar, din punctul nostru de vedere, aceşti factori ar putea asigura o bază solidă pentru o dezvoltare durabilă a pieței creditelor ipotecare”, declară László Diósi, CEO, OTP Bank Romȃnia.

Clienţii persoane fizice care aleg un credit ipotecar de la OTP Bank Romȃnia beneficiază de avantaje multiple, precum:
• Avans minim începȃnd de la doar 20%, în cazul proprietăţilor obişnuite din oraşele mari;
• Perioadă maximă de rambursare de pȃnă la 30 de ani;
• Pȃnă la 3 codebitori, pentru o sumă mai mare a creditului ipotecar;
• 0% comision de retragere a creditului din contul curent;
• 0% comision lunar de administrare a creditului;
• Grad maxim de îndatorare de până la 60%;
• Credite de pȃnă la 200.000 de Euro (sau echivalent în Lei);
• Dobȃnzi începȃnd de la doar 3,92% (ROBOR 3L + 3,16%, DAE 3.99%), pentru credite în Lei şi de la 5,33% (EURIBOR 3L + 5.6%, DAE 5.46%), pentru credite în Euro.
• Aceleaşi beneficii sunt valabile şi în cazul refinanţărilor.

„Creditele ipotecare de la OTP Bank Romȃnia reprezintă una dintre cele mai bune opțiuni de pe piaţă pentru clienții care doresc să își achiziționeze o locuință sau să îşi refinanţeze creditele în condiţii mai avantajoase, în contextul recent marcat de creşteri semnificative ale avansului necesar pentru acest tip de credit. În plus, costurile foarte mici pe care le oferim clienţilor fac oferta noastră să fie şi mai atractivă. În aceste condiţii, vizăm o triplare a creditelor acordate în 2016, faţă de anul precedent. În prima jumătate a anului 2016, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, OTP Bank România a înregistrat o creștere cu 70% a volumului creditelor ipotecare acordate.”, declară Gábor Ljubičić, Director General Adjunct, Divizia Retail, OTP Bank Romȃnia.

OTP Bank a majorat “uşor” avansul pentru creditele ipotecare, de la 15% la minimum 20%, in 24 Mai, 2016. Decizia băncii este valabilă atat pentru creditele ipotecare în lei, cât şi pentru cele în valută. Citeste AICI

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)