OTP Bank renunță la achiziția pe care o viza în România și nu va mai cumpăra pachetul de acţiuni reprezentând 99,28% din capitalul subscris al Băncii Româneşti S. A., informează banca ungară prin intermediul site-ului oficial al Bursei de Valori din Budapesta, conform MTI.

De asemenea, OTP a retras în data de 18 aprilie 2018 actul prin care a solicitat Băncii Naţionale a României (BNR) revizuirea deciziei iniţiale prin care aceasta nu a autorizat tranzacţia.

Conform informării, a încetat contractul de vânzare-cumpărare încheiat în data de 26 iulie 2017, ce avea ca obiect achiziţionarea de către OTP Bank Romania S. A. a pachetului de acţiuni reprezentând 99,28% din capitalul subscris al Băncii Româneşti S.A. şi a altor plasamente făcute în România de către diferite societăţi afiliate National Bank of Greece.

În data de 19 martie OTP a comunicat că analizează conţinutul scrisorii de supervizare prin care BNR a informat banca maghiară că nu a autorizat noua achiziţie în România. Conform informării, conducerea BNR a comunicat în ziua de 14 martie cu OTP Bank Romania că nu a autorizat preluarea pachetului de acţiuni reprezentând 99,28% din capitalul subscris al Băncii Româneşti S.A. şi nici achiziţionarea altor investiţii din România de către diferite societăţi afiliate Băncii Naţionale a Greciei (NBG).

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)