OTP Bank ocupă locul 9, în funcție de active, în clasamentul jucătorilor bancari din România, din decembrie 2018.

Grupul OTP Bank anunță obținerea premiului “Cea mai bună bancă din Europa Centrală și de Est” în cadrul Awards for Excellence 2021. Această competiție globală dedicată industriei bancare este organizată anual de către revista de business internațională Euromoney.

Conform Euromoney, OTP Bank este singurul grup bancar din regiune care anul trecut a înregistrat o rentabilitate de două cifre a capitalului propriu. De asemenea, compania a înregistrat o creștere impresionantă de 9% a portofoliului de credite.

Dezvoltarea portofoliului de credite a contribuit la majorarea venitului net din dobânzi al OTP, cu 12%, la nivel regional. Cel mai mare aport l-au avut creșterile de două cifre din Ungaria, Serbia, România și Ucraina, unde s-au acordat finanțări în special pentru achiziții de locuințe, credite de consum sau pentru sectorul corporate.

Totodată, într-un context social și economic dificil, în 2020, grupul a finalizat două procese complexe de fuziune: integrarea noilor achiziții în Bulgaria, în luna mai, și Muntenegru, în decembrie.

În România, OTP Bank își continuă strategia de creștere Apollo, care vizează pentru acest an o majorare de peste 16% a împrumuturilor performante.

O serie de proiecte care vor ajuta la atingerea acestei ținte sunt dezvoltate, unele deja în proces de implementare: investiții constante și accelerarea procesului de digitalizare la nivelul băncii, extinderea rețelei teritoriale prin deschiderea de noi sucursale și introducerea unor produse și servicii financiare inovatoare și personalizate.

În plus, pe plan local, banca are în vedere creșterea echipei, după ce anul trecut au fost angajați 200 de noi colegi. În prezent, OTP Bank Româia are aproximativ 1.700 de angajați.

 

OTP Bank România, subsidiară a OTP Group, este un furnizor integrat şi auto-finanţat de servicii financiare. Cu o abordare definită prin responsabilitate, angajament şi profesionalism, OTP Bank România înțelege nevoile clienților şi contextul actual al pieţei şi este un partener de încredere în furnizarea de servicii financiare. Banca ocupă locul 9, în funcție de active, în clasamentul jucătorilor bancari din România, din decembrie 2018.

OTP Group are peste 70 de ani de activitate în sectorul financiar din Europa Centrală și de Est, în timp ce subsidiara din România a acumulat 16 ani de prezență de piața locală. Promovând inovația, creșterea stabilă și servicii financiare integrate, OTP Group a devenit un jucător dominant pe piața Europei Centrale și de Est și este considerat un grup bancar important chiar și la scară europeană. Comunitatea de aproximativ 40 de mii de angajați deservește zilnic aproape 16,3 milioane de clienți din 11 țări.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)