Trei clienti ai OTP Bank, au castigat definitiv procesul pe clauze abuzive cu creditorul la inalta Curte de Casatie si Justitie, al doilea litigiu cu OTP care a primit solutie la instanta cu cel mai mare rang din Romania. Cei trei pitesteni in cauza au luat credite in franci elvetieni in perioada de 2007-2008. Doi dintre acestia au luat credite ipotecare de 59.000 de franci, respectiv 83.000 de franci, iar unul a luat un credit de nevoi personale cu ipoteca de 48.800 de franci, potrivit Economica.net

Abuzul sesizat de clienti si instanta: dobanda este variabila in conformitate cu politica Bancii, aceasta putand fi modificata in mod unilateral de banca, luand in considerare valoarea dobanzii de referinta pentru fiecare valuta (in cazul de fata, Libor), fara a exista consimtamantul clientului, urmand ca modificarea dobanzii sa aduca recalcularea dobanzii datorate.

Deci, in timp ce Libor scadea, ratele de dobanda ale la creditele clientilor OTP cresteau, o dubla lovitura, daca luam in calcul si deprecierea puternica a leului fata de franc.

OTP a piedut definitiv si la iCCJ, astfel ca cei trei clienti care s-au “luptat” in instanta cu banca obtinut unele dintre cele mai mici dobanzi din piata: primul – dobanda de sub 3%, 2,7%, respectiv 3,5%.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)