OTP Bank România a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, lansarea conturilor curente pentru IMM-uri ce pot fi deschise online, precum posibilitatea de contractare online a pachetelor de produse şi servicii dedicate IMM-urilor.

Noua soluţie se adresează clienților IMM-uri, inclusiv start-up-uri, care nu au încă un cont la OTP Bank România. Aceștia își vor putea deschide online un cont curent urmând doar câțiva pași, vor putea accesa online pachetul de produse și servicii bancare care li se potrivește și vor putea primi în avans documentaţia contractuală.

Contractarea efectivă a contului curent se va face în sucursală, clientul putând selecta online sucursala în care dorește să se prezinte pentru finalizarea procesului.

După semnarea documentației în sucursală IBAN-ul generat devine activ. Ulterior, clienţii pot efectua orice tip de operaţiuni şi tranzacţii permise.

Limită de credit de 200.000 de lei, prin overdraft

„Fiecare bancă se focusează pe un anumit segment de IMM-uri. La OTP Bank, IMM-uri sunt companiile cu cifră de afaceri de până la 5 milioane de euro. Ne focusăm în special pe companii care au o cifră de afaceri cuprinsă între 3 și 5 milioane de euro”, a explicat Roxana Hidan, Director Direcţia IMM.

Roxana HidanPotrivit acesteia, limita de overdraft ce poate fi accesată în baza contului curent este de 200.000 de lei, iar pentru a lua împrumutul clientul nu are nevoie de garanții imobiliare. De altfel, OTP Bank nu este la prima ofertă de creditare pentru IMM-uri fără garanții, primele produse de acest tip fiind lansate de bancă în anul 2014.

Targetul băncii este ca în primul an de funcționare a noului serviciu să atingă o pondere de 20% din totalul conturilor nou deschise, iar în trei ani conturile deschise online să reprezinte ponderea majoritară. „Dacă ajungem la un volum de credite de 20-30 milioane de lei pe zona de împrumuturi online, prin overdraft, putem spune că produsul a fost un succes”, a mai spus Hidan.

Directorul direcției IMM-uri de la OTP Bank a menționat că „anul trecut banca a obținut o creștere de la simplu la dublu pe credite pentru IMM-uri”.

În ceea ce privește planurile de dezvoltare, următorii clienți targetați de OTP Bank cu conturi curente online vor fi PFA-urile, a mai spus Hidan.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)