OTP Bank România majorează suma maximă a Creditului pentru dubla prefinanțare a subvențiilor APIA SAPS, o facilitate unică în acest moment în România, adresată fermierilor. Noua formă a produsului de creditare permite finanțarea în avans de până la 160%, reprezentând dublul subvenției APIA SAPS.

Unicitatea produsului consta în prefinanţarea subvențiilor pentru doi ani, în baza adeverinţei emise de APIA. Acesta poate fi accesat de o gamă largă de clienți: persoane juridice, persoane fizice autorizate, întreprinderi familiale și întreprinderi individuale, în calitate de producători agricoli sau fermieri, care solicită plata în cadrul SAPS (schema de plată unică pe suprafață), incluzând plata redistributivă, plata pentru înverzire și măsurile compensatorii de dezvoltare rurală.

Prin intermediul acestei facilități, clienții care activează în domeniul agricol pot beneficia în avans de maximum 160% din subvențiile APIA SAPS: 80% din valoarea subvenției cuvenite în primul an de finanțare, dar nu mai mult de 225.000 euro și 80% din nivelul subvenției ce urmează a se încasa în anul următor, dar nu mai mult de 125.000 euro. Mai mult, în cel de-al doilea an al creditării, suma acordată inițial poate fi majorată, cu posibilitatea prelungirii facilității pentru o perioadă de 12 luni, iar dobânda se poate achita lunar, trimestrial sau anual, în funcție de prioritățile financiare ale clientului.

„Întrucât  agricultura reprezintă un sector de activitate strategic pentru OTP Bank România, iar în domeniul agricol există mulți factori imprevizibili, ne dorim să le oferim clienților noştri stabilitatea de care au nevoie. Astfel, am majorat valoarea maximă a creditului pentru dubla prefinanțare APIA SAPS, până la 160%, cu scopul de a ne păstra statutul de  partener viabil, care oferă clienților cele mai bune soluții de finanțare. Credem cu tărie că sectorul agricol din România este un domeniu important care contribuie la dezvoltarea economică, de unde și eforturile asumate ale OTP Bank România de a sprijini agricultura locală”, declară Roxana Maria Hidan, Director Direcția IMM, OTP Bank România.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)