OTP Bank Romania anunta semnarea conventiilor cu APIA (Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura) si Fondurile de Garantare pentru finantarea capitalului de lucru necesar desfasurarii activitatilor curente de catre beneficiarii Schemei de Plata Unica pe Suprafata (SAPS).  Astfel, clientii persoane juridice, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale, intreprinderi familiale si producatori agricoli individuali pot beneficia de credite in baza Adeverintelor de inregistrare Fermier emise de APIA ca urmare a cererilor de plata depuse de clienti pentru SAPS. Prefinantarea poate avea o valoare de pana la 90% din suma cuvenita clientului in cadrul SAPS, denominata in lei.

Perioada de acordare a creditului este stabilita in functie de termenul de incasare a subventiei, iar dobanda se ramburseaza integral la data incasarii sumelor cuvenite din SAPS. In plus, comisionul de acordare a creditului poate fi achitat din creditul contractat.

Pentru acordarea creditului sunt necesare urmatoarele garantii: ipoteca mobiliara asupra sumelor cuvenite clientului in cadrul SAPS, ipoteca mobiliara asupra tuturor conturilor curente ale imprumutatului, deschise la OTP Bank Romania, contract de fideiusiune. De la caz la caz, vor fi solicitate si garantiile emise de Fondurile de Garantare.

“Sustinerea producatorilor agricoli se inscrie in strategia pe termen lung a OTP Bank Romania. Avem incredere in relansarea agriculturii romanesti si dorim sa venim in sprijinul fermierilor si a micilor intreprinzatori din acest domeniu printr-o oferta variata de instrumente financiare, adaptate nevoilor reale ale acestora”, a declarat Roxana Hidan, Director Directia IMM, OTP Bank Romania.

OTP Bank Romania este subsidiara a OTP Bank, cel mai mare grup bancar independent din Europa Centrala si de Est. OTP Bank ofera servicii universale in Ungaria, Romania, Muntenegru, Croatia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia si Serbia, pentru mai mult de 13 milioane de clienti, prin intermediul unei retele teritoriale de 1500 de unitati, prin intermediul retelei de ATM-uri si prin sistemul de canale electronice.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)