OTP Bank si Fondul National de Garantare a Creditelor pentru intreprinderi Mici si Mijlocii (FNGCIMM) au semnat Conventia de Colaborare aferenta Programului de Garantare a Creditelor pentru intreprinderi Mici si Mijlocii. OTP Bank ofera IMM-urilor, prin intermediul acestui program, posibilitatea de a accesa linii de credit pentru capital de lucru, in valoare de maximum 5 milioane RON. Sumele garantate de FNGCIMM reprezinta echivalentul a 50% din valoarea finantarii, exceptând dobanzile, comisioanele si spezele bancare.

Creditele vor fi acordate pe o perioada de 24 de luni, cu posibilitatea unei prelungiri de cel mult 12 luni, iar costurile aferente sunt foarte avantajoase: dobanda de numai ROBOR 3M + 3,1% si comision de acordare de doar 0,4%.

“Ȋntreprinderile mici si mijlocii reprezinta, alaturi de agricultura, unul dintre cele mai importante motoare de crestere economica, motiv pentru care politica noastra vizeaza masuri de incurajare si stimulare financiara a acestui segment. Semnarea Conventiei de Colaborare cu FNGCIMM reprezinta inca o confirmare a faptului ca ne dorim sa fim parte activa in sustinerea IMM-urilor”, a declarat Roxana Hidan, Director Directia IMM, OTP Bank Romȃnia.

De asemenea, se va interzice instrainarea bunurilor si/sau activelor societatii de asigurare, fara aprobarea prealabil a ASF.

KPMG va luat masurile necesare in vederea accelerarii recuperarii imprumuturilor acordate in cadrul grupului si interzicerea acordarii de noi imprumuturi, va inventariea si evalua, conform normelor in vigoare, creantele inregistrate in evidentele societatii si va anula creantele din asigurare aferente contractelor iesite din perioada de valabilitate, cu inregistrarea rezultatelor in contabilitatea societatii, in regim de urgenta.

Totodata, va avea lor reanalizarea politicii de reasigurare si plasarea riscurilor catre reasiguratori cu rating acordat de agentii de rating recunoscute.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)