OTP Bank România informează că a modificat încadrarea creditelor de nevoi personale garantate cu ipotecă, incluzându-le în categoria creditelor ipotecare, așa cum sunt definite de Ordonanța de Urgență nr. 37/2020 și interpretate de Ministerul Finanțelor Publice.

Reclasificarea vine în contextul în care, în urmă cu aproximativ două săptămâni, reprezentanții băncii solicitau într-o adresă către Ministerul Finanțelor Publice și Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri clarificări cu privire la definiția dată de Ordonanța de Urgență nr. 37/2020 creditului ipotecar și respectiv încadrarea în cuprinsul acesteia a creditelor de nevoi personale garantate cu ipotecă.

Imediat după răspunsul Ministerului Finanțelor Publice, modificarea a fost efectuată automat în sistemul băncii, iar procesul de informare a clienților este în curs de desfășurare, ei primind o notificare cu modificările operate, inclusiv noul grafic de rambursare.

OTP Bank amintește, totodată, că încadrarea inițială nu a afectat în niciun fel clienții întrucât calculul privind plata dobânzilor amânate produce efecte doar în momentul expirării termenului de suspendare a plății ratelor și nu presupune niciun demers din partea acestora.

În luna mai, consumatorii au acuzat banca că nu respectă prevederile OUG 37. În 27 mai, OTP Bank preciza, prin intermediul BankingNews, că Banca face demersuri pentru obținerea unor clarificări din partea autorității statului.

Citește și

Consumatorii acuză OTP Bank că nu respectă prevederile OUG 37, ”încasând sume necuvenite”. Răspunsul OTP Bank: ”Am luat act de interpretările diversificate din piață și efectuăm demersuri în prezent pentru obținerea unor clarificări din partea autorităților statului”

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)