OTP Bank Romania ofera, de acum, credite de prefinantare a subventiei SAPS, in baza conventiilor tripartite ce vor fi semnate cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), fara garantii suplimentare de la Fondurile de Garantare. Astfel, fermierii care solicita finantari pentru efectuarea lucrarilor agricole pot obtine un avans de pâna la 90% din cuantumul subventiei pe suprafata pentru anul 2015.

OTP Bank România a dezvoltat un sistem eficientizat de acordare a acestui tip de credite, prin documentatia simplificata, personalul specializat in domeniu si, incepând din acest an, fara garantii, un avantaj semnificativ adus produsului. Cu ajutorul masurilor de simplificare a fluxului de acordare a creditelor, OTP Bank intentioneaza sa isi intareasca prezenta in segmentul agricol si se pozitioneaza drept o banca activa in finantarea nevoilor de dezvoltare a agriculturii.

“Agricultura reprezinta un domeniu strategic pentru OTP Bank România. Avem incredere in potentialul de dezvoltare a acestui sector si dorim sa le oferim clientilor nostri care isi desfasoara activitatea in domendiul agricol solutii personalizate care sa raspunda nevoilor specifice reale ale acestora”,  László Diósi, CEO OTP Bank România.

Rambursarea creditului si a dobȃnzii se realizeaza intr-o singura transa, la scadenta, din incasarea subventiei.

Orice solicitare de prefinantare SAPS, trebuie sa fie insotita de adeverinta eliberata de APIA (la solicitarea scrisa a fermierului, centrul judetean/ local APIA va elibera o adeverinta prin care confirma faptul ca beneficiarul a depus cererea de plata pentru Schema de Plata Unica pe Suprafata – SAPS – pentru anul 2015 si faptul ca au fost finalizate controalele si verificarile administrative asupra Cererii de Plata a beneficiarului, pâna la data emiterii adeverintei).

OTP Bank România, subsidiara a OTP Bank, cel mai mare grup bancar independent din Europa Centrala si de Est, este un furnizor integrat si auto-finantat de servicii financiare. Cu o abordare definita prin responsabilitate, angajament si profesionalism, OTP Bank România intelege nevoile clientilor sai si contextul actual al pietei si este un partener de incredere in furnizarea de servicii financiare.

OTP Bank ofera servicii financiare universale in Ungaria, România, Muntenegru, Croatia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia si Serbia, pentru mai mult de 13 milioane de clienti, prin intermediul unei retele teritoriale de peste 1500 de unitati, ATM-uri si canale electronice.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)