OTP Bank Romania estimeaza pentru acest an o majorare cu 7-9% a creditarii, pe unele segemente asteptandu-se chiar cresteri de doua cifre, in conditiile orientarii cu preponderenta pe imprumuturile de consum, finantarea IMM-urilor si a agriculturii, a declarat directorul general László Diósi. “In ceea ce priveste creditele, vom avea crestere de 7 – 9% pe total portofoliu, dar vor fi segmente unde cresterea va fi si de doua cifre. Ne concentram pe creditele de consum, intreprinderile mici si mijlocii si agricultura”, a spus László Diosi.

El a aratat ca agricultura reprezinta un domeniu cu potential, unde vor fi lansate noi produse specifice, precizand ca OTP Bank nu are deocamdata o expunere semnificativa pe acest segment. Directorul general al OTP Bank se astepta ca majorarea creditelor sa se bazeze in principal pe finantarile in moneda locala, desi recunoaste ca imprumuturile pe termen lung in lei sunt inca prohibitive, din cauza diferentialului de dobanda.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)