OTP Bank Romania a luat in calcul posibilitatea ca euro sa ajunga la 4,60 lei si astfel este pregatita sa isi ajute clientii afectati de cresterea cursului de schimb, a declarat azi Adrian Chichita, directorul diviziei de retail din cadrul OTP Bank.

„Trebuie sa fim pregatiti pentru o crestere a provizioanelor si creditelor neperformante la nivelul sistemului bancar pe fondul deprecierii leului”, a spus Chichita.„Noi am luat in calcul prin departamentul de risc astfel de schimbari, un curs euro de 4,60 lei sau chiar mai mare. Speram sa se stabilizeze la valorile actuale si sa fie o miscare temporara. Suntem pregatiti sa ne ajutam clientii. Acestia trebuie sa se adreseze bancii pentru orice problema intervenita si le gasi solutii individuale, de genul reesalonarilor, rescadentarilor sau altele combinate”, a explicat seful retailului din OTP Bank Romania.

Astazi, cursul oficial al euro a sarit de 4,60 lei, BNR anuntand un nou maxim istoric, de 4,6009 lei.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)