București, 10 martie 2022 – OTP Bank România majorează astăzi rata dobânzilor la depozitele la termen în lei pe 1, 3, 6 și 12 luni, cu virament de dobândă la scadență și virament lunar de dobândă. Prin această nouă creștere, OTP Bank România stimulează economisirea și crearea unui plan financiar echilibrat din partea clienților, se arată într-un comunicat remis de către instituția de credit.

Noile majorări sunt valabile pentru toți clienții retail, fiind accesibile atât pentru reînnoirea depozitelor existente, cât și pentru deschiderea unor depozite noi.

Nivelul majorărilor este de 0,50 puncte procentuale pentru depozitele la termen în lei pe 1, 3 și 6 luni și de 0,55 puncte procentuale pentru depozitele la termen în lei pe 12 luni.

OTP Bank încurajează utilizarea canalelor digitale și oferă clienților persoane fizice un bonus de 0,20% la deschiderea unui nou depozit la termen în lei, prin intermediul aplicațiilor de Mobile Banking și Internet Banking.

OTP Bank România a înregistrat un profit după impozitare de 58 milioane lei, pe parcursul lui 2021, peste dublul rezultatului raportat în anul precedent. Profitul operațional din 2021 a atins 123 milioane lei, într-o tendință descrescătoare față de anul precedent, în special din cauza creșterii cheltuielilor operaționale cu 18%. Cea mai mare parte a acestor costuri provine din strategia de dezvoltare a băncii, lansată în 2019, susținută de majorarea cheltuielilor cu personalul în urma creșterii cu 8%, față de anul trecut, a numărului mediu de angajați, precum și din creșterile salariale.

“Rezultatele din 2021 sunt o imagine clară a nivelului nostru de dezvoltare. Urmăm călătoria începută în 2019, care pas cu pas ne aduce mai aproape de obiectivul nostru de poziționare pe piață. Pe măsură ce cuantificăm operațiunile, observăm creșterea cotei de piață și rezultatele pozitive înregistrate la finalul anului, când atât activitățile de creditare cât și cele de economisire au crescut accelerat, cu două cifre. Prin urmare, abordarea noastră de a răspunde nevoilor clienților și de a le oferi instrumente bancare utile și bine concepute își dovedește eficiența și ne ajută să construim o relație și mai strânsă cu aceștia. Pe măsură ce punem în aplicare principalele noastre programe de investiții și de dezvoltare, cifrele indică în mod clar o creștere constantă a costurilor de operare și, cel mai important, acest lucru se întâmplă pe măsură ce ne mărim constant echipa. Aceste investiții reprezintă fundația unor noi creșteri, pe viitor. Astfel, vom urma aceeași strategie anul acesta și vom finanța economia și afacerile locale, atenuând, cât mai mult posibil, costurile de finanțare în creștere pentru clienții noștri, și continuând dezvoltarea digitală și extinderea rețelei, la nivel național”, a declarat Gyula Fatér, CEO al OTP Bank România.

Editor

Răzvan Dinu este un tânăr licean de 18 ani, pasionat de jurnalism. Scrie despre domeniul auto pe blogul său - www.funtodrive.ro, descoperind secretele meseriei.

Leave a Reply

  • (not be published)